نوشته شده توسط : ذهن نو

اعتماد در خانواده مستلزم برخورداری از روحیه همدلی اعضا خواهد بود. به طور کلی افراد در روابط خود به اعتماد نیاز دارند. طبیعی است که گاهی دچار خطا شویم و اعضای خانواده حس اعتماد خود را نسبت به ما از دست بدهند. اما همیشه می‌توان جبران کرد. جلب اعتماد و یا مورد اعتماد بودن به عوامل مختلفی بستگی دارد و هر خانواده ای معیار خود را برای آن خواهد داشت. به طورکلی ارتباط قوی میان اعضا، آنها را از انجام کارهایی که سبب لطمه به این موضوع شود؛ باز می‌دارد. فراموش نکنید که این مفهوم به راحتی به دست نمی‌آید و از طرفی شاید با کوچک ترین مسئله ای از بین برود. رعایت برخی نکات در خانواده باعث افزایش حس اعتماد و همبستگی بیشتر میان اعضا خواهد شد. 

منبع: اعتماد در خانواده | چگونه اعتماد پدر و مادرم را جلب کنم

 

اعتماد در خانواده

همه ما همواره تلاش می‌کنیم که مورد اعتماد خانواده باشیم و آنها را ناراحت نکنیم. در واقع مورد اعتماد واقع شدن یکی از نیازهای عاطفی ضروری انسان است. افراد دوست دارند که دیگران به آنها اعتماد کرده و حس امنیت داشته باشند. اعضای خانواده به دلیل ارتباط بسیار نزدیک، به اعتماد یکدیگر نیاز داشته و باید از همدیگر حمایت کنند. اگر اعتماد در خانواده که کوچک ترین جامعه، محسوب می‌شود؛ نباشد، افراد در جوامع بزرگتر نیز دچار عدم امنیت روانی خواهند شد. 

چگونگی جلب اعتماد در خانواده

همانطور که گفته شد؛ هر خانواده ای ملاک های معینی برای ایجاد حس اعتماد در خانواده دارند. برای مثال برخی با راستگویی به فرزند خود اعتماد می‌کنند و یا اینکه ادب را رعایت کند. اما برخی دیگر معیارهای دیگری دارند. اما به طور کلی برخی از موضوعات مورد تایید اکثریت افراد هستند و همه بر سر آنها توافق دارند. در این قسمت به توضیح برخی از این موضوعات خواهیم پرداخت.

????راستگویی برای بالابردن اعتماد در خانواده

قطعا یکی از مهم ترین روش های جلب اعتماد در خانواده، راستگویی و صداقت است. قطعا هیچکس مایل به شنیدن دروغ نیست و اینکار باعث از بین رفتن حرمت ها در خانواده می‌شود. بهتر است در مورد هر مسئله راستش را بگویید و هیچ چیز را پنهان نکنید. در شرایط بحرانی، خانواده می‌تواند از شما حمایت کند. اما اگر واقعیت را مخفی کنید؛ اوضاع بدتر خواهد شد. مسئولیت اشتباه خود را پذیرفته و همیشه صادق باشید. طبیعی است که در ذهن خود فاجعه سازی کنیم و از روی ترس دروغ بگوییم؛ اما خانواده ترین امن ترین پناهگاهی است که می‌توانید به آن پناه ببرید. 

????رعایت ادب و احترام | اعتماد در خانواده

یکی دیگر از روش های بالابردن اعتماد در خانواده رعایت ادب و احترام است. این مورد فقط محدود به نحوه صحبت کردن نیست. بلکه باید در نحوه رفتار نیز به اخلاق پایبند باشید. علاوه بر احترام به والدین، احترام گذاشتن به افراد کوچک تر هم ضروری است. قطعا اگر شما به دیگر اعضا احترام بگذارید؛ آنها نیز به شما احترام گذاشته و میزان علاقه و صمیمیت نیز بیشتر می‌شود. برخی تصور می‌کنند انجام رفتارهای بی ادبانه، به معنای صمیمیت است. اما اینگونه نیست و با اینکار فقط اعضای خانواده از نسبت بهم دید منفی گرایانه پیدا می‌کنند.

????ارتباط موثر با اعضای خانواده

برای برخی ارتباط با خانواده فقط به انجام کارهای پیش افتاده، آنهم به صورت اجباری، محدود می‌شود. برای مثال آنها فقط برای غذاخوردن خانواده خود را می‌بینند. اما این موضوع پس از مدتی سبب از بین رفتن اعتماد در خانواده خواهد شد. ارتباط اعضای خانواده با هم باید بیشتر و موثرتر باشد.

آنها باید با یکدیگر درمورد مسائل مختلفی حرف زده و حتی به سخنان یکدیگر با دقت گوش دهند. برای برخی از والدین همیشه ارتباط یک طرفه است و آنها صحبت کرده و به فرزند اجازه اظهار نظر نمی‌دهند. اما این اشتباه است و همه اعضا باید حق حرف زدن و انتقاد کردن، داشته باشند.

????تعهد و وفاداری نسبت به یکدیگر

اعضای خانواده باید نسبت به یکدیگر متعهد و وفادار باشند. تعهد باعث بیشتر شدن میزان اعتماد در خانواده می‌شود و آنها را به یکدیگر نزدیک تر می‌سازد. گاهی این تعهد نسبت به وظایف و مسئولیت هایی است که در خانواده دارا هستیم. به این معنا که آنها را به عهده شخص دیگری نگذاریم و یا حتی به آنها پایبند باشیم. اگر تعهد میان اعضای یک خانواده شکل بگیرد؛ افراد در روابط دیگر خود هم متعهد خواهند ماند. در انجام کارهای مختلف در خانواده باید متعهد باشیم و از دیگر اعضا نیز کمک بگیریم.

اعتماد در خانواده پس از یک بحران

معمولا بعد از گذراندن یک بحران در خانواده، همه چیز شکل دیگری به خود گرفته و تغییر می‌کند. در این شرایط رفتار اعضای خانواده با یکدیگر بسیار مهم است. نباید به دنبال مقصر گشت و همه افراد باید با هم تلاش کنند که مشکل پیش آمده حل شود. اعضای خانواده باید کنار یکدیگر مانده و از یکدیگر حمایت کنند. برخی از اقداماتی که می‌توان بعد از بروز یک اتفاق در خانواده انجام داد؛ شامل موارد زیر می‌شود.

⭕تلاش برای جبران

انسان جایزالخطاست و هر فردی در زندگی مرتکب اشتباهاتی می‌شود. نکته مهم اینجاست که فرد به زودی متوجه شده و سعی در جبران داشته باشد. احتمالا این شرایط فشار زیادی را به فرد خطاکار وارد خواهد کرد. اما وقتی اعضای خانواده تلاش فرد را برای جبران و درست کردن اوضاع ببینند؛ نه تنها او را بخشیده، بلکه به او کمک نیز می‌کنند. همین موضوع سبب شکل گیری دوباره اعتماد در خانواده خواهد شد و افراد را از انجام دوباره آن منع خواهد کرد.

⭕عذرخواهی | اعتماد در خانواده

برای عده ای معذرت خواهی کردن، کاری بسیار دشوار محسوب می‌شود. اما در واقع اولین قدم برای جبران اشتباه و همچنین دستیابی به اعتماد در خانواده، عذرخواهی خواهد بود. اینکار نشان دهنده احساس ندامت و پشیمانی شماست. به هر حال باید در مورد خطای انجام شده، با اعضای خانواده صحبت کرد و آنها را در جریان گذاشت. باید طلب بخشش کرده و از اعضای خانواده فرصتی دیگر بخواهیم.

⭕فرصت دوباره

برای برخی اولین اشتباه، آخرین اشتباه می‌شود و دیگر هرگز به آن فرد اعتماد نخواهند کرد. اما برای ایجاد اعتماد در خانواده، اعضا باید بخشش و گذشت داشته باشند و با توجه به تلاش فرد برای جبران، به او فرصتی دوباره بدهند. اعضای خانواده باید صبور بوده از بروز واکنش های افراطی و نادرست جلوگیری کنند. مدیریت اوضاع معمولا به دست والدین انجام می‌شود. اما همه اعضا باید با یکدیگر همکاری داشته و تلاش کنند.

سخن پایانی

خانواده از سرمایه های ارزشمند هر فردی است که باید برای حفظ آرامش و همبستگی آن تلاش کرد. حاصل اعتماد در خانواده احترام و همدلی است. از خانواده قدردانی و تشکر کرده و علاقه خود را نسبت به آنها ابراز کنید. هرچه ویژگی های مثبت را بیشتر در خود تقویت کنید؛ از طرف خانواده نیز بیشتر احساس اعتماد و امنیت را دریافت خواهید کرد. حتی می‌توانید از از یک مشاور خانواده نیز در این زمینه کمک بگیرید. در این راه صبور بوده و سنجیده عمل کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتماد در خانواده می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

چگونه اعتماد خانواده را جلب کنیم؟

راه های مختلفی برای جلب اعتماد خانواده وجود دارد و هر خانواده ای شرایط خاص خودش را خواهد داشت. اما به طور کلی با پایبندی به صداقت، احترام، ارتباط موثر و همچنین با تلاش برای جبران اشتباهات، می‌توان حس اعتماد را میان اعضا تقویت کرد.

منبع: اعتماد در خانواده | چگونه اعتماد پدر و مادرم را جلب کنم





:: برچسب‌ها: اعتماد در خانواده | چگونه اعتماد پدر و مادرم را جلب کنم ,
:: بازدید از این مطلب : 206
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 مرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: